Zonneallergie

Als u last heeft van zonneallergie, dan weet u vast hoe vervelend en pijnlijk dit kan zijn. Een jeukende huid vol blaren of blaasjes, schilfertjes of rode vlekken. Misschien zelf een gezwollen huid.

 

Zonneallergie is een overgevoeligheid voor UV-straling in zonlicht. De ene persoon is overgevoelig voor UV-A straling en de andere voor UV-B straling. Of je last krijgt van zonneallergie is niet erfelijk bepaald. Vaak ontstaat het ook pas op volwassen leeftijd. En vaker bij vrouwen dan bij mannen.

 

De eerste symptomen van zonneallergie treden meestal binnen 1-2 dagen na blootstelling aan de zon op. Soms komt de reactie al direct en in andere gevallen laat deze juist enkele dagen op zich wachten.

 

Zonneallergie is vervelend, maar gelukkig onschuldig en niet gevaarlijk. Wanneer de huid niet meer in aanraking komt met het zonlicht, verdwijnen de symptomen meestal na enkele dagen. Het is dan ook niet nodig om met zonneallergie de huisarts te bezoeken, tenzij de klachten zo erg worden dat u er veel last van heeft.

 

Om zo min mogelijk last te krijgen van een allergische reactie in de zon, geven we u de volgende 4 tips:

1. Gebruik een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Dit kan allergische reacties van de huid voorkomen. 


2. Laat de huid gedurende het voorjaar rustig wennen aan zonlicht, eventueel met behulp van lichttherapie. Op deze manier kan het lichaam een tolerantie opbouwen voor UV-licht. 


3. Probeer direct intens zonlicht zo veel mogelijk te vermijden, dus liever niet in de zon tussen 12 en 15 uur.

 

4. Als u toch de zon in gaat, bedek de huid dan met een lange broek en een shirt met lange mouwen. Draag een hoed of zonnebril met UV-bescherming.

 

Zonneallergie

Assortiment
De Urtizon Sun Protection productlijn bestaat uit 7 producten: zonnecrème en -spray SPF 15, 30, 50 (Kids) en After Sun Spray.